Och årets tema är …

KLEOPATRA!

A2-tom-utfall3

Många känner säkert till denna kända egyptiska faraon och historien om hur hon förförde Julius Caesar, men vad som även historiskt sett är dolt i mysterier är tiden innan hon blev känd, då hon i flera år var exilerad från sitt rike. Här kommer ett smakprov på vad som egentligen hände under de åren!

I ett mörkt rum, på palatset i Alexandria, strax före vår tideräknings början, faller översteprästinnan Razaya ner på knä. Instruktionerna hon får är mycket tydliga: kidnappa Kleopatra. Något som visar sig vara lättare sagt än gjort.

Fyra år senare får den slemmige handelsmannen Khufu nys om ett brutalt rövarband som drar fram genom norra Nildalen. Ryktet säger att det är Kleopatra själv som leder bandet.

På palatset får hovdamen Nenna, till sin fasa, höra något som hotar att röja Kleopatras gömställe. Samtidigt i Rom gör sig en ung man sig redo för avfärd, intet anandes vad som väntar på andra sidan Medelhavet.

Vad skulle kunna driva en farao till gängkriminalitet? Kommer Nenna hinna varna Kleopatra i tid? Och vem är det egentligen som ger Razaya instruktioner?

Hoppas vi ses på premièren!